onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Gezellige camping in Drents Friese Wold

Wateren ligt in het hart van de prachtige Drents Friese Wold. Een regio waar u heerlijk kunt genieten van de rust en de ruimte van de natuur, maar waar u ook veel kunt ondernemen. Het gastvrije Drents Friese Wold blijft u verrassen!

Altijd iets te beleven

Een vakantie op onze camping in het Drents Friese Wold betekent een heerlijke tijd vol plezier en activiteiten. Er is namelijk heel veel te doen op onze camping. Lekker zwemmen in het zwembad, animatie voor jong en oud, een mooi veld waar lekker gesport kan worden en, misschien wel het leukste, een mooie binnenspeeltuin. Hier kan altijd lekker gespeeld worden, regen of zon, winter of zomer. Dat is natuurlijk ideaal!

Theater op de boerenkar

Op onze camping in Drents Friese Wold blijven de kinderen maar bezig. Lekker knutselen met papier, meedoen aan actieve bosspelen, marshmallows roosteren, de longen uit het lijf zingen tijdens de playbackshows... De echte favoriet onder de kinderen is de trekker met boerenkar. Iedere avond komt de trekker alle kinderen ophalen. Er spelen hier de meest mooie verhalen af! Ons professionele animatieteam weet iedereen te vermaken.

"De Blauwe Lantaarn is een kindvriendelijke camping... Echt een genot om te zien dat de eigenaren alles in werking stellen om de kinderen te vermaken." - Peter

Camping Drents Friese Wold


Overnachten op Camping in Drents Friese Wold

Houdt u van het authentieke kampeergevoel tijdens een vakantie in Nederland? Dan is Camping de Blauwe Lantaarn de perfecte vakantiebestemming! U kampeert in het hoogseizoen al op onze camping vanaf € 19,50.

Geen gedoe en gezeur met de tent en tentstokken of de caravan plaatsen bij aankomst? Huur dan een van onze mooie accommodaties. Op onze Camping in het Drents Friese Wold overnacht u in een 4- of 6-persoons chalet of een landelijk vakantiehuisje voor 6 personen.

Bekijk de verhuuraccommodaties

Zwemmen op onze camping in Drenthe

Kinderen willen naast de animatie natuurlijk ook heel graag zwemmen op vakantie. Zeker als het mooi weer is! Camping De Blauwe Lantaarn beschikt voor een groot buitenzwembad met waterglijbaan (nieuw sinds 2020) en een peuterbad met ludieke waterspeelelementen. Er kan lekker gezond worden op de ligweide rondom de baden of op het terras. Wat wilt u nog meer dan een Camping in Drenthe met zwembad?

Wat is er nou leuker dan spelen met de nieuwe vriendjes van de camping? Klimmen, klauteren, verstoppen, glijden.. Het kan allemaal in de gave binnenspeeltuin. Camping de Blauwe Lantaarn is een echte familiecamping waar je gemakkelijk sociale contacten maakt.

Bekijk alle faciliteiten

Toffe activiteiten in het Drents Friese Wold

Even de gezelligheid van de camping ontsnappen? Denk dan aan leuke activiteit in de omgeving! Of u nou van stoere of leerzame activteiten houdt; er is voor ieder wat wils te beleven in de omgeving van het Drents Friese Wold.

Musea 

Op 25 minuten rijden van Camping de Blauwe Lantaarn bevindt zicht het Gevangenismuseum. Dit is een interactief museum voor jong en oud! Zeker de moeite waard om te bezoeken als u op vakantie bent in het Drents Friese Wold! Als u met alleen volwassenen op onze camping bent dan is het aan te raden om Museum Valse Kunst te bezoeken. Dit museum is maar 11 minuten rijden vanaf onze camping!

TT Circuit Assen

Op zoek naar een stoere activiteit tijdens uw weekend weg of lange vakantie? Bezoek dan eens het TT Circuit in Assen als er een race is. Is er geen race op uw vakantiedata? Dan kunt u altijd nog een rondleiding nemen over het circuit!

Escaperoom Drenthe

Een onvergetelijk uitje beleef je met een escaperoom! Het perfecte uitje voor een gezinsvakantie. Escaperoom Drenthe is al voor kinderen vanaf 8 jaar. Ontsnapt jullie vakantiegezelschap binnen een uur de escaperoom? Als jullie klaar zijn dan kunt u ervoor kiezen om lekker een lunch of diner te nemen als afsluiting. Er zijn allerlei eet-arrangementen beschikbaar om er echt een feest van te maken.

Prachtige natuur

De Blauwe Lantaarn ligt direct aan het natuurgebied 'het Drents-Friese Wold'. U vindt hier een verrassende combinatie van bossen en mooi stuifzand. Het Nationaal Park is met ruim 600 hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden een van de grootste natuurgebieden in Nederland. Richting het gezellige dorpje Appelscha ligt het Aekingermeer. Dit een natuurlijke recreatieplas waar u heerlijk in kunt zwemmen. Het natuurmeer ligt 3 kilometer van onze camping in Drenthe.

In het natuurgebied kunt diverse bijzondere dieren spotten. Van Schotse hooglanders en schapen tot een ree, haas, konijn, egel of eekhoorn. Luister naar het tjilpen van de vogels en kijk naar de fladderende bonte vlinders. Pas op voor de salamanders, kikkers en adders, die hebben hier hun thuis. 

Camping Drents Friese Wold

De andere Drentse natuurgebieden

Naast het Drents Friese Wold kent Drenthe nog een aantal mooie natuurgebieden die u zeker moet bezoeken vanaf onze camping. Een daarvan is Nationaal Park Drentse Aa. Dit gebied staat bekend om zijn vele esdorpen. Dit zijn dorpen die aan de rand van zandgronden te vinden zijn. Daarnaast is het gebied van NP Drentse Aa heel veelzijdig. Met de wisseling van vele verschillende natuursoorten kunt u hier heerlijk wandelen.

Natuurgebied Dwingelderveld

Nog een natuurgebied in Drenthe: Nationaal Park Dwingelderveld. Dit nationaal park staat bekend om zijn grote natte heide gebied. De grootste van Nederland. Wandelen en fietsen kunnen hier uitstekend. Vergeet dus vooral niet uw wandel- en fietsspullen mee te nemen op vakantie.

Heeft u al vakantiekriebels gekregen?

Boek onze camping in Drents Friese Wold