onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Corona-virus

Update 21 april

Tijdens de persconferentie van 21 april is door de Rijksoverheid bekend gemaakt dat de beperkende maatregelen nog tot 20 mei van kracht zullen zijn. Voor onze camping betekent dat in het kort dat de algemene sanitair- en was-gelegenheden, de kantine, de binnenspeeltuin en het zwembad gesloten moeten blijven.

  • met alle gasten die een kampeervakantie voor 20 mei hebben geboekt zullen wij contact opnemen om te kijken voor een oplossing
  • onze verhuuraccommodaties zijn gewoon geopend en voldoen aan de gestelde eisen
  • gasten met jaarplaasten kunnen gewoon gebruik maken van hun eigen plek
  • We besteden op het hele park extra zorg aan schoonmaak en hygiëneregels 

 

Kampeervakanties

Vakantie voor 20 mei:

Aangezien het toiletgebouw gesloten moet blijven is het voor veel kampeergasten onmogelijk om te komen kamperen. Heeft u voor 20 mei een kampeerplaats gereserveerd dan zullen wij telefonisch contact met u opnemen om te overleggen voor een passende oplossing.
Kunt u zelfvoorzienend kamperen? U bent van harte welkom: wateraansluiting, 16 Amp elektra en uitstort voor chemisch toilet zijn beschikbaar.

Vakantie na 20 mei:

Heeft u een kampeervakantie geboekt na 20 mei dan vragen we u om nog even geduld te hebben zodat we kunnen aanzien hoe de situatie zich ontwikkeld. Op 13 mei zal door de overheid bekend gemaakt worden of de regels versoepeld zullen worden of juist niet. Tot deze datum weten wij dus ook niet hoe te handelen. We gaan er van uit dat vakanties in de zomer gewoon doorgang kunnen vinden.

1-5-2020: Reserveer nu een kampeervakantie voor de zomer met 0% annuleringkosten!

Door de uitzonderlijke situatie rondom het Coronavirus hebben wij besloten een soepeler annuleringsbeleid te hanteren.
Door de huidige regels is tot 20 mei ons sanitairgebouw gesloten en is kamperen niet mogelijk, tenzij u zelfvoorzienend bent. Het is nog niet bekend of deze regels eventueel verlengd worden.

Boekt u nu een kampeerplek voor de komende zomer en blijkt dat de regels niet versoepeld zijn en wij u daardoor niet kunnen ontvangen, dan krijgt u de volledige aanbetaling terug. Of indien gewenst verzetten we uw reservering naar een andere datum.

Bij alle overige redenen voor annulering gelden de Recron voorwaarden.

U kunt dus met een gerust hart reserveren voor de zomervakantie!

 

Vakantie in een verhuuraccommodatie

De verhuuraccommodaties van onze camping mogen gewoon open blijven, uiteraard dienen de gasten zich aan de geldende gedragsregels te houden. Wij zullen extra toezien op hygiene en schoonmaak van de gehele accommodatie.

Heeft u een accommodatie gehuurd voor 20 mei en bent u bang dat de vakantie niet is zoals u verwacht in verband met de gesloten faciliteiten? Neem dan contact met ons op om te kijken of u uw vakantie kunt verplaatsen naar een datum later in seizoen 2020.

 

Vragen over jaar- en seizoenplaatsen

Wanneer mogen jaar- en seizoensgasten komen?

De opening van het seizoen blijft nog steeds 1 april. U mag gewoon gebruik maken van uw staplaats bij ons. Wij rekenen er op dat u zelf de verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het virus tegen te gaan. Gepaste afstand (1,5 meter) houden en persoonlijke hygiëne is hierbij het belangrijkste. 

Informatie Coronavirus

De ontwikkelingen over het coronavirus (COVID-19) zorgen voor vele vragen, zo ook bij jullie, onze gasten. Wij willen jullie laten weten dat wij trachten om al jullie vragen zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat wij diverse maatregelen hebben moeten nemen. Hierbij volgen wij altijd de richtlijnen van het RIVM en de overkoepelende branchevereniging HISWA-RECRON, waarbij veiligheid en gezondheid van jullie als onze gasten en ons personeel de hoogste prioriteit heeft.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de camping zo veilig mogelijk te beheren. We gaan er van uit dat onze gasten zich ook aan alle regels houden, zodat we samen verdere verspreiding tegen gaan.

Wij hopen dan ook dat u:

  • Uw verantwoordelijkheid neemt en thuis blijft in geval 1 (of meer) van de leden van het gezelschap toch symptomen vertoont die mogelijk onder het coronavirus vallen.
  • Ten tijde van uw verblijf de aanbevolen hygiënemaatregelen volgt als handcontact vermijden, gebruik van papieren zakdoeken, vaak en goed handen wassen, etc.
  • Passende maatregelen neemt in geval er tijdens uw verblijf toch gezondheidsontwikkelingen voordoen die mogelijk duiden op het coronavirus.

Uiteraard houden wij u op de hoogte bij gewijzigde omstandigheden (vanuit de overheid). Mochten er wijzigingen optreden communiceren wij dit via onze website en social media kanalen. Voorop staat voor ons de veiligheid voor onze medewerkers en gasten. Wij hopen op uw medewerking.

Vragen over annulering

Ik heb binnenkort een vakantie geboekt bij de Blauwe Lantaarn, maar in verband met het Coronavirus wil ik zelf mijn vakantie afzeggen. Krijg ik het geld terug?

Nee, u krijgt uw geld niet terug. Op dit moment is het Coronavirus  namelijk geen reden om te annuleren. Daarnaast is de Blauwe Lantaarn gewoon geopend. Bij annulering zijn de HISWA-RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat u een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs zal moeten betalen. Indien u een eigen annuleringsverzekering heeft, verwijzen wij u door naar uw eigen verzekeraar.

Ik heb een vakantie geboekt voor 2020. Wat nu als de camping gesloten moet worden?

Op dit moment mag de verhuur gewoon door gaan en onze verwachting is dat er eerder versoepeld gaat worden dan dat de regels aangescherpt worden. Indien de camping toch gesloten moet worden zullen we persoonlijk contact met u op nemen.

Kamperen is tot 20 mei moeilijk aangezien het sanitair gesloten moet blijven. Met gasten tot deze datum hebben wij een oplossing gevonden. Voor kampeervakanties die al geboekt zijn en niet door kunnen gaan omdat we moeten sluiten zullen we contact met u opnemen om een passende oplossing te vinden.
Kampeervakanties geboekt na 1-5-2020 worden kosteloos geannuleerd of indien gewenst verzet als het sanitair gesloten moet blijven en we u niet kunnen ontvangen. Bij alle overige redenen voor annulering gelden de Recron voorwaarden.

Kan ik mijn vakantie omboeken naar een andere datum?

Heeft u een vakantie geboekt en wilt u deze verzetten? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon, om uw verblijf naar een latere datum te verplaatsen binnen seizoen 2020. Hier kunnen extra kosten aan zitten indien u voor een duurdere periode kiest.

Kunnen de annuleringsvoorwaarden van de boekingen nog wijzigen als er nieuwe berichtgeving komt vanuit het RIVM?

Dat is eventueel mogelijk. Wij houden de berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nauwlettend in de gaten. Tot die tijd kunnen wij daar geen verdere uitspraken over doen.

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat het zwembad, binnenspeeltuin en kantine gesloten zijn?

Doordat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.