onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Corona-virus

 

 

Update 27 maart

Vanaf 1 april gaat de camping open voor onze jaar en seizoensgasten met eigen sanitair. Ook zijn onze verhuuraccommodaties gewoon beschikbaar, deze beschikken over eigen sanitair en zijn vrijstaand gelegen. Er gelden wel strikte gedragsregels, deze zijn via een mailing kenbaar gemaakt en zullen ook op locatie worden gecommuniceerd. 

Gisterenavond is door de voorzitters van de drie veiligheidsregio's van Noord Nederland besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april. Mocht dit verlengd worden dan zullen wij daarover berichten.

Ook wij zullen het sanitairgebouw dicht moeten houden. Onze jaar- en seizoensgasten zullen vandaag een mailing ontvangen met de meest actuele informatie. Wij zullen met alle kort kampeerders en gasten die het voorseizoensarrangement geboekt hebben persoonlijk contact op nemen.

 

Update 23 maart

De overheid heeft maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Wij gaan de komende dagen bekijken welke mogelijke consequenties dit gaat hebben voor de geplande seizoensopening van onze camping op 1 april a.s. Zodra we hier meer informatie over hebben, dan zullen we dit zo snel mogelijk laten weten. We adviseren u onze website en social media kanalen in de gaten te houden.

We verzoeken u nog even te wachten met ons te contacten.

We rekenen op uw begrip. 

 

Informatie Coronavirus

De ontwikkelingen over het coronavirus (COVID-19) zorgen voor vele vragen, zo ook bij jullie, onze gasten. Wij willen jullie laten weten dat wij trachten om al jullie vragen zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat wij diverse maatregelen hebben moeten nemen. Hierbij volgen wij altijd de richtlijnen van het RIVM en de overkoepelende branchevereniging HISWA-RECRON, waarbij veiligheid en gezondheid van jullie als onze gasten en ons personeel de hoogste prioriteit heeft.

Wij zijn daarom genoodzaakt om volgens de richtlijnen van het RIVM de volgende maatregelen te nemen, die gelden tot en met 6 april voor iedereen:

  • De binnenspeeltuin is gesloten
  • Het zwembad is gesloten
  • De kantine is gesloten
  • We besteden op het hele park extra zorg aan schoonmaak en hygiëneregels 

Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM staat de opening van het toeristisch seizoen gewoon gepland op 1 april. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om dit zo veilig mogelijk te doen. We gaan er van uit dat onze gasten dit ook doen, zodat we samen verdere verspreiding tegen gaan.

Wij hopen dan ook dat u:

  • Uw verantwoordelijkheid neemt en thuis blijft in geval 1 (of meer) van de leden van het gezelschap toch symptomen vertoont die mogelijk onder het coronavirus vallen.
  • Ten tijde van uw verblijf de aanbevolen hygiënemaatregelen volgt als handcontact vermijden, gebruik van papieren zakdoeken, vaak en goed handen wassen, etc.
  • Passende maatregelen neemt in geval er tijdens uw verblijf toch gezondheidsontwikkelingen voordoen die mogelijk duiden op het coronavirus.

Uiteraard houden wij u op de hoogte bij gewijzigde omstandigheden (vanuit de overheid). Mochten er wijzigingen optreden communiceren wij dit via onze website en social media kanalen. Voorop staat voor ons de veiligheid voor onze medewerkers en gasten. Wij hopen op uw medewerking.

 

Vragen over annulering

Ik heb binnenkort een vakantie geboekt bij de Blauwe Lantaarn, maar in verband met het Coronavirus wil ik mijn vakantie afzeggen. Krijg ik het geld terug?

Nee, u krijgt uw geld niet terug. Op dit moment is het Coronavirus  namelijk geen reden om te annuleren. Daarnaast is de Blauwe Lantaarn gewoon geopend. Bij annulering zijn de HISWA-RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat u een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs zal moeten betalen. Indien u een eigen annuleringsverzekering heeft, verwijzen wij u door naar uw eigen verzekeraar.

Kan ik mijn vakantie omboeken naar een andere datum?

Heeft u een vakantie geboekt en wilt u deze verzetten? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon, om uw verblijf naar een latere datum te verplaatsen binnen seizoen 2020. Hier kunnen extra kosten aan zitten indien u voor een duurdere periode kiest.

Kunnen de annuleringsvoorwaarden van de boekingen nog wijzigen als er nieuwe berichtgeving komt vanuit het RIVM?

Dat is eventueel mogelijk. Wij houden de berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nauwlettend in de gaten. Tot die tijd kunnen wij daar geen verdere uitspraken over doen.

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat het zwembad, binnenspeeltuin en kantine gesloten zijn?

Doordat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Vragen over jaar- en seizoenplaatsen

Wanneer mogen jaar- en seizoensgasten komen?

De opening van het seizoen blijft nog steeds 1 april. U mag gewoon gebruik maken van uw staplaats bij ons. Wij rekenen er op dat u zelf de verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het virus tegen te gaan. Gepaste afstand (1,5 meter) houden en persoonlijke hygiëne is hierbij het belangrijkste.