onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Diever

Omgeving overzicht

Diever is één van de nabijgelegen dorpen waar u vanaf de camping gemakkelijk even naar toe kan voor een boodschap. In het pittoreske dorpje vind u winkels voor dagelijkse boodschappen en er zijn verscheidene sfeervolle kleine zaakjes om eens lekker rond te snuffelen.

Ook op cultureel gebied biedt Diever zeer veel bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Wat dacht u van het Archeologisch Centrum West Drenthe, gevestigd in het Schultehuis aan de brink van Diever. Dit is een Rijksmonument en was vroeger de ambtswoning van de schultes van Diever.

Diever heeft ook een hunebed, gelegen aan de Groningerweg. Dit is net buiten het dorp, het is een mooi stukje licht glooiend platteland.

Ook de molen van Diever uit 1882, buurtschap Oldediever, het onderduikershol en het middelpunt van Diever; de imposante Hervormde Kerk zijn een bezoekje meer dan waard. Veel activiteiten worden georganiseerd in Diever, denk daarbij aan wandel- en fiets-evenementen, zomermarkten, theater en muziek uitvoeringen.

Shakespearetheater in Diever

Vanaf 1946 wordt door toneelvereniging Diever ieder jaar een toneelstuk opgevoerd van William Shakespeare. De voorstellingen vinden plaats in het eigen Shakespearetheater in Diever. De theater uitvoeringen trekken altijd enorm veel bezoekers en is een uitgelezen mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Diever. Ieder jaar speelt de vereniging een ander stuk van Shakespeare. Meer informatie