onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Reglement Jaar- en Seizoenplaatsen

Op deze pagina vindt u de meest recente versie van het camping reglement dat specifiek is opgesteld voor onze jaar- en seizoengasten. Samen zorgen we voor een nette camping. Dat lukt alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt. 

Is er iets onduidelijk, onvolledig of twijfelt u ergens aan? Vraag het ons! Dat kan telefonisch 0521-387258 of via het formulier onderaan deze pagina. 

 

Onderstaand campingreglement en de voorwaarden van Hiswa-Recron maken onlosmakelijk deel uit van uw overeenkomst of reservering op een jaar- of seizoenplaats.

Terrein

 1. De maximale snelheid is 5 km per uur.
 2. Vrachtwagens, werktuigen of ander zwaar verkeer zijn niet toegestaan op ons terrein. Enkel met toestemming van de camping kan een zwaar voertuig worden toegelaten op ons terrein
 3. In de winterperiode kan het voorkomen dat de slagboom op slot gaat gedurende natte periodes. Dit is nodig voor het behoud van het pad.
 4. Maximaal 2 honden/huisdieren zijn toegestaan. Honden moeten altijd aangelijnd worden buiten uw plaats. Wij hebben het recht uw huisdieren (bij overlast) te weigeren.
 5. De slagboom werkt van 8u00 tot 22u30. Buiten deze tijden mag niet worden gereden op het terrein i.v.m. de nachtrust. De noodmunt alleen gebruiken in echte noodgevallen. Na gebruik is uw pas geblokkeerd. Deblokkeren en een nieuwe munt halen zonder goede reden kost €10,-
 6. Het is niet toegestaan om aanhangers te stallen op de camping. Het is uiteraard geen probleem als de aanhanger een tijdje op je plek staat als je iets ophaalt of brengt naar de camping maar het stallen van een aanhanger moet thuis of elders.

Faciliteiten

 1. Gebruik van het zwembad is alleen toegestaan voor (op een reservering of jaarrekening) geregistreerde gasten. Ook aangemelde dagbezoekers (€ 2,50 p.p.p.d.) en/of logees (€ 3,50 p.p.p.n.) mogen gebruik maken van het zwembad en overige faciliteiten.
 2. Gebruik van toilet en douche ruimtes in het toiletgebouw is voorbehouden aan toeristische gasten en jaargasten die niet zelf beschikken over deze faciliteiten.
 3. Alle jaar- en seizoengasten dienen enkel hun eigen water- en stroomtappunt te gebruiken. Het tappen van warm water tegen betaling in het sanitair gebouw is wel toegestaan.
 4. De indoor speeltuin is enkel voor kinderen tot 12 jaar.
 5. Parkeren is alleen toegestaan op de algemene parkeerplaats en op uw eigen plek. Op plekken van anderen gasten en zeker op toerplaatsen mag niet geparkeerd worden. Hier kunnen gasten voor arriveren, en we willen graag het gras behouden.
 6. Het betreden van terrein, zwembad en/of speeltuinen is op eigen risico.

Huisvuil en groenafval

 1. Huisvuil, glas en papier moet in de daarvoor bestemde containers bij de receptie worden gedeponeerd.
 2. Grofvuil zoals meubels, matrassen en/of klusafval etc. mag niet in of bij deze containers worden gedumpt. U dient dit zelf af te voeren.
 3. Groenafval mag worden gedumpt bij de groenstort aan de overkant van de camping. Er is een plek voor enkel blaadjes, klein snoeiafval, stobben, en grasafval. Dikkere takken die gehakseld kunnen worden (vanaf polsdikte) mogen op een aparte hoop.

Groenonderhoud

 1. Het gras op uw jaarplaats moet regelmatig gemaaid worden en beplanting minimaal 2 keer per jaar gesnoeid.
 2. Brandgevaarlijke hagen zoals coniferen of woekerplanten zoals bamboe of hedera mogen niet geplaatst worden.
 3. Bestaande hedera of andere woekerplanten moeten met de grootste zorg worden bijgehouden zodat ze niet te ver verspreid raken of in de bomen groeien.
 1. Het snoeien van meerjarige takken dient in overleg met ons te gebeuren. Het zelf rooien van bomen is niet toegestaan.
 2. U dient uw eigen plaats bladvrij te maken. Bladafval en ander groen afval moet worden afgevoerd naar de daarvoor bestemde plek aan de overkant van de camping. Het is verboden groenafval te dumpen in boswallen en/of sloten of andere plaatsen.
 3. Het snoeien van hagen langs paden of andere openbare delen van de camping wordt aan de buitenzijde en bovenkant door de camping gedaan. De binnenzijde en al het groen op uw jaarplaats moet u zelf onderhouden.

Verblijf:

 1. De plaats is uitsluitend voor recreatief gebruik 4 inwonende gezinsleden.
 2. Een reservering is naam gebonden, gezinsleden en eventueel extra gasten zoals 2e gezin of aanhang moeten worden geregistreerd.
 3. Bezoek en logees moeten zich altijd melden bij de receptie.
 4. Dagbezoek is gratis, logees of huurders zijn verplicht zich in te schrijven en betalen € 3,50 p.p.p.n.
 5. Onderverhuur max. 6 weken totaal per jaar waarvan max. 3 weken aaneengesloten. Inschrijven is verplicht.
 6. Het plaatsen van een bijzettent alleen in overleg.
 7. Permanent wonen is niet toegestaan. Verblijf langer dan drie weken aaneengesloten in de periode van 1 okt. – 1 april moet vooraf worden gemeld om door de camping te worden geregistreerd.
 8. Zorgt uw gedrag voor aanhoudende overlast in welke vorm dan ook dan zal dit leiden tot een officiële waarschuwing of opzegging van de standplaats.
 9. Verbaal of fysiek geweld jegens medegasten, personeel of campingeigenaren zal niet worden getolereerd. Wij hebben het recht om een geweldpleger per direct de toegang tot de camping te ontzeggen.  

Plaats en bebouwing:

 1. Jaar- en seizoenplaatsen zijn enkel bedoeld voor maximaal 1 verplaatsbaar recreatieobject.
 2. De plaats en kampeermiddel moeten schoon en goed onderhouden zijn.
 3. Elke aanleg/vervanging/verandering van straatwerk of buitenzijde kampeermiddel mag alleen uitgevoerd worden na overleg en met schriftelijke toestemming van de campingeigenaar. (formulier in receptie) Geen overleg betekent helaas afbreken.
 4. Schuttingen of andere dichte afschermingen zijn niet toegestaan. Hekwerk niet hoger dan 100 cm. Volledig houten hekken zijn niet toegestaan. Het draaiende deel van het hek (looppoort of max 3m. brede inrijpoort) mag nog wel van hout o.i.d. zijn. Overige afscheiding moet beplanting (liefst wintergroen) zijn of worden. Paaltjes met (groen) gaas of eventueel dubbelstaafshekwerk zijn wel toegestaan. Bij voorkeur met beplanting (beuk, Portugese laurier, etc) eromheen. Hedera hekwerk mag alleen geplaatst worden per uitzondering en met toestemming van de campingeigenaar.
 5. Veranda: niet langer en/of hoger dan het kampeermiddel, max. breedte 3 meter. Er moeten 3 zijdes open blijven op een eventuele balustrade na. Max. hoogte balustrade veranda is 80 cm vanaf de vlonder. Een hoekchalet mag 2 zijden dicht hebben. Een oprolbare verandawand met ramen van een zeilmaker of horizontaal uittrekbaar windscherm is toegestaan voor sporadisch gebruik.
 6. Grondwerk dient ten alle tijden in overleg te gebeuren. Dit i.v.m. de eventuele aanwezigheid van bekabeling, leidingen of riool.
 7. Bestrating en bebouwing: niet meer dan ⅔de van de plaats. (incl. veranda)
 8. Er moet 3 meter brand afstand gehouden worden tot het kampeermiddel van naastgelegen plekken.
 1. Schuur: max 12m2
 2. Gas-water-stroom installaties dienen regelmatig nagezien te worden op deugdelijke werking. Jaarplaatsen zijn verplicht een werkende aardlekschakelaar te hebben direct na de stroomaanvoer vanaf de camping.
 3. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de waterput en vorstbeveiliging van uw kampeermiddel. Lekkages aan uw kant van de watermeter en de kosten die hierdoor ontstaan vallen onder uw verantwoordelijkheid.

Toestemming voor (ver)bouwen

 1. Voor het (ver)bouwen van alles aan de buitenzijde van het kampeermiddel of op de plek moet toestemming verleend worden door de camping.
 2. Afgesproken worden afmetingen, ontwerp, materiaal en een bindende planning.
 3. De periodes waarin niet geklust mag worden betreft de maanden juni, juli, augustus en de meivakantie en Hemelvaart t/m Pinksteren. Buiten de klusperiodes moet de plek helemaal netjes zijn. Klusprojecten die langer duren dan één winter zijn niet toegestaan.
 4. Veranderingen die zonder toestemming gedaan zijn, moeten worden afgebroken. Alle plekken zijn vastgelegd in een foto archief.
 5. Na de verbouwing moet een foto van de nieuwe situatie worden toegevoegd aan het archief.

Verkoop, vervanging of verwijdering van het kampeermiddel

 1. Een kampeermiddel mag alleen verkocht worden met toestemming van de campingeigenaar, overleggen dient dus vooraf te gebeuren.
 2. Bij plaatsing/vervanging mag het nieuwe kampeermiddel niet ouder zijn dan 10 jaar.
 3. Potentiële kopers willen wij graag even vooraf ontmoeten.
 4. Opzegging van een jaarplaats moet conform de voorwaarden van Hiswa-Recron minimaal 2 maanden voor aanvang van het volgende seizoen schriftelijk gedaan worden. De plaats moet uiterlijk 31 december leeg en vlak opgeleverd worden. Is de plaats niet voor 1 januari opgeleverd dan gaat automatisch de huur voor het komende seizoen in. Grind of bestrating dient ook verwijderd te worden.
 5. Verkoopt u uw kampeermiddel zonder overleg of toestemming van ons, dan gaan we er vanuit dat het kampeermiddel van de door u gehuurde plaats verwijderd wordt.
 6. Zorg voor een goede verzekering van uw recreatieobject.

Barbecueën en houtkachels

 1. Indien door droogte een stookverbod ingesteld wordt zullen we dit aanplakken.
 2. Open vuur is verboden, houtkachels moeten voorzien zijn van vonkenvangers. Rookdoorvoeren in recreatieobjecten moeten dubbelwandig zijn.
 3. Het plaatsen van nieuwe houtkachels is niet meer toegestaan, bij verkoop van een recreatieobject dienen de bestaande houtkachels verwijderd te worden.
 4. Bij aanhoudende overlast ondanks waarschuwingen moet de kachel verwijderd worden.
 5. De opslag van brandhout mag niet groter zijn dan 2m3.
 6. Het gestookte hout moet schoon en droog zijn.
 7. Houd rekening met medegasten, stook niet bij windstil of mistig weer.

Aanpassen Reglement
Wij behouden ons het recht voor dit reglement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.