onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Volop activiteiten rond onze camping bij Giethoorn

Een camping bij Giethoorn, dan staat één activiteit al vast. Het varen bij Giethoorn. Maar Giethoorn en omgeving hebben nog veel meer te bieden. Lees snel verder voor andere tips!

Het Venetië van Nederland

Giethoorn, het Venetië van Nederland. Iedereen kent het en jaarlijks wordt de plaats door velen bezocht. Een veelgebruikt recept is het huren van een fluisterboot om de regio en Nationaalpark de Wieden te verkennen. De mooiste manier om De Wieden te ontdekken is vanaf het water. De Wieden beslaat o.a. een enorm meren- en moerasgebied in de Kop van Overijssel. U vindt er meren, sloten en vaarten, hooilanden en weilanden, rietlanden en moerasbossen. Doordat land en water elkaar veelvuldig afwisselen, is het een leefgebied van vele planten en dieren. Zo broeden er zo'n 140 tot 150 vogels. Van de bekende fuut en blauwborst tot zeldzame soorten als de snor, kleinst waterhoen en watersnip. Vanaf onze camping bij Giethoorn is het 30 minuten rijden tot Hollands Venetië.

Giethoorn, hunebedden en nog veel meer...

Onze camping bij Giethoorn ligt op de grens van Drenthe en Friesland, waardoor leuke uitstapjes in het verschiet liggen. Want behalve Giethoorn zijn er meerdere bezienswaardigheden of highlights!

Denk aan Nationale Parken en natuurgebieden als het Drents-Friese Wold, Drentsche Aa of de Weerribben-Wieden. Een must-see zijn natuurlijk de Drentse hunebedden. De provincie telt er maar liefst 52!

Heeft u zin een gezellig dagje uit naar een leuke stad? Bezoek Assen, Drachten of Heerenveen. Met de kinderen is het leuk om een attractiepark, binnenspeeltuin of dierentuin te bezoeken. In de buurt liggen onder andere dierentuin Wildlands ZOO, attractiepark Slagharen en indoorspeeltuin Plopsaland Coevoerden.

Alle uitjes in de omgeving

Op pad in het Drents-Friese Wold

We noemden het hierboven al, maar onze camping ligt in het prachtige Drents-Friese Wold. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het is dan ook de ideale plek voor een mooie wandeling of fietstocht. Ook als u met uw hond op onze camping bij Giethoorn verblijft biedt het Drents Friese Wold een mooie uitkomst. Uw hond uitlaten in dit prachtige natuurpark is zowel voor u als uw hond een heerlijke manier om even lekker wat beweging te krijgen. Uw hond kan hier naar wens rondrennen terwijl u van de prachtige natuur geniet. Een win-win situatie dus. 

Overnachten op onze camping bij Giethoorn

Om alle prachtige plekken van Drenthe en omgeving te zien, heeft u aan een dag niet genoeg. Maar daar helpen we u graag bij. Kom met uw tent of caravan en maak er een leuke kampeervakantie van. Heeft u geen tent of caravan? Of wilt u op vakantie met de luxe van thuis? Dan zijn onze verhuuraccommodaties wat voor u! Bent u op zoek naar een seizoenplaats camping in Drenthe? Ook voor de mensen die langdurig willen genieten bieden wij plek met onze seizoenplaatsen. Neem snel een kijkje en mocht u vragen hebben, dan horen we dat uiteraard graag.

Boek direct uw vakantie!

Camping Giethoorn