onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Vakantie 2023 in Drenthe

Er zijn heel veel mensen die hun vakantie in Drenthe boeken en dat is niet voor niets. Drenthe is een prachtige provincie en heeft van alles te bieden voor jong en oud. Van mooie natuur tot leuke attractieparken en alles wat daar tussenin zit. Maar op onze camping kunt u ook genoeg doen. Wij weten in ieder geval zeker dat u zich niet zult vervelen. 

Beschikbaarheid en data

Vakantie 2023 in Drenthe

Laten we eerst kijken waarom u in 2023 voor Drenthe moet kiezen. Want wat maakt onze provincie nou zo veel leuker dan de andere provincies? Eigenlijk is het antwoord daarop heel simpel: er is geen provincie zoals Drenthe. Met zijn unieke Hunebedden, mooie natuurgebieden, duistere Oorlogsgeschiedenis en natuurlijk het mooie TT Circuit in Assen, kunt u hier alle kanten op tijdens uw vakantie in 2023 in Drenthe.

Vakantie 2023 in Drenthe

Even lekker de natuur in

Wilt u bijvoorbeeld even lekker de natuur in? Dan zijn er verschillende mogelijkheden in de buurt van onze camping. Drenthe kent in ieder geval drie Natuurgebieden:Nationaal Park DwingelderveldNationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park Drentse Aa. Alledrie deze parken zijn ideaal als wandelgebied of als fietsgebied. Maar deze gebieden hebben nog meer bijzonders te laten zien. Zo beschikt NP Dwingelderveld over het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland, heeft NP Drents-Friese Wold een gigantisch aaneengesloten bosgebied en heeft NP Drentse Aa een mooie combinatie van natuur en esdorpen. Kortom, Drenthe staat vol met unieke natuur! En dat kunt u allemaal bewonderen tijdens uw vakantie in 2023 in Drenthe. 

Activiteiten in Drenthe

Ook buiten de natuur is er heel veel te beleven in Drenthe. Bezoek bijvoorbeeld het superleuke dierenpark Wildlands Adventure Zoo. Deze dierentuin combineert de mooiste dieren met de leukste belevenissen. Zo zijn er ijsberen, aapjes, zwijnen en nog veel meer. En deze dieren kunt u afwisselen met bijvoorbeeld de Arctic 1 , een safari en zelfs een achtbaan. Een bezoek aan Wildlands is dus een veelzijdig dagje weg.

Een dagje uit met de kinderen

Een dagje naar de dierentuin is voor iedereen leuk. Zoekt u iet specifieks voor een dagje uit met jonge kinderen? Kom dan naar Plopsaland Indoor in Coevorden. Dit grote speelparadijs heeft de allerleukste toestellen en attracties. En natuurlijk de bekendste kabouter van de Benelux: kabouter Plop. De kinderen zullen hier een onvergetelijk dagje weg beleven, gegarandeerd.

Om even op de kaboutertour te blijven: u kunt ook Kabouterland in Exloo bezoeken. Een bezoek aan Kabouterland betekent een dag vol met kabouters, trollen, dieren en speelgelegenheid.

 

Camping de Blauwe Lantaarn in Drenthe

Zoals gezegd is Drenthe een prachtig gebied om vakantie te vieren, bij camping De Blauwe Lantaarn verblijft u midden in deze prachtige provincie. Onze camping is gelegen in het plaatsje Wateren in het noord westen van Drenthe vanuit hier bent in no-time op de eerder genoemde locaties in de omgeving maar ook op onze camping hoeft niemand zich te vervelen. En dat is natuurlij wel fijn als u bij ons uw vakantie in 2023 in Drenthe doorbrengt. Want voor jong en oud is er wat te beleven op onze camping.

Waterpret op de camping

Een van de dingen die u op onze camping kunt doen is heerlijk zwemmen. In 2 nieuwe zwembaden welteverstaan. Want in 2023 kunt u gebruik maken van onze nieuwe verwarmde zwembaden. De buitenbaden zijn voorzien van leuke extra's. Zo is er een lange waterglijbaan, een peuterbad voor de kleintjes én zijn er allerlei leuke waterspeel elementen in en om het water te vinden. Daarnaast is er een nieuw terras aangelegd rondom de baden waar u als ouder lekker kunt zitten. 

Sport en spel

Ook zijn er verschillende sport en spelmogelijkheden op onze camping aanwezig. In de speeltuinen kunnen de kinderen lekker spelen, op de airtrampoline heerlijk springen, op het sportveld lekker tegen elkaar voet- en volleyballen en ga zo maar door. Ook is er een fietsverhuur op onze camping aanwezig. Wilt u dus lekker een stukje fietsen vanaf de camping? Hier kunt u uw fiets huren.

Camping De Blauwe Lantaarn, dé kindvriendelijkste camping van Drenthe met een breed aanbod aan uitstekende faciliteiten en voorzieningen.

Kamperen of huren

Nu u heeft gezien wat er allemaal op en rondom onze camping te doen is, wordt het tijd voor de belangrijkste vraag: komt u kamperen of huurt u liever iets? U kunt namelijk kiezen of u met uw eigen kampeermiddel komt, of gemakkelijk een accommodatie van ons huurt. We hebben verschillende mogelijkheden, dus er zit waarscijnlijk wel iets moois voor uw vakantie 2023 in Drenthe bij!

Kom lekker kamperen

Kiest u voor een kampeerplaats, dan kiest u voor een ruime plek (100m² tot 120m² groot) met 16 ampère elektriciteit en in de meeste gevallen een eigen watertappunt en vuilwaterafvoer. U kunt met elk kampeermiddel komen kamperen. Dus of u nu een tent, caravan of camper heeft: kom gezellig bij ons kamperen.

Kies een gezellige huuraccommodatie

Ook kunt u op Camping De Blauwe Lantaarn in 3 verschillende accommodaties verblijven. Er zijn 2 typen Veranda Chalets en een Landelijk vakantiehuis. De Verandachalets beschikken, zoals de naam al doet vermoeden, over een mooie veranda. Er is  een 6-persoons verandachalet en een 4-persoons verandachalet comfort. Deze biedt net iets meer luxe dan de overige twee tijdens uw vakantie 2023 in Drenthe.

Kiest u voor het landelijk vakantiehuis, dan kiest u voor een knusse 6-persoons vakantiewoning. 

Boek nu uw vakantie 2023 in Drenthe

seizoenplaats drenthe camping de blauwe lantaarn

Seizoensplaats in Drenthe

Met een seizoensplaats krijg je de kans om een eigen plekje te creëren waar je keer op keer naar kunt terugkeren. Of het nu gaat om een knusse caravan, een gezellige tent, of zelfs een comfortabele camper, je kunt je accommodatie helemaal naar eigen wens inrichten en personaliseren.

Een recentie van een vaste gast waar we trots op zijn

''Wij hebben hier al jaren een vaste plek met stacaravan.
Wij vinden dat de camping een goede mix heeft van jaarplaatsen, seizoenplaatsen, toeristische plaatsen en verhuur van chalets.
Sinds vorig jaar een verwarmd zwembad met super glijbaan.
De sfeer is ontspannen en gezellig. In de vakanties wordt er van alles georganiseerd. Hoogtepunt van de dag voor de kinderen is het ritje op de kar achter de trekker en aansluitend het voorlezen 's avonds. Daarna wordt iedereen met de trekker weer teruggebracht.
Toch is - ook in het hoogseizoen - de camping erg geschikt voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars: hij ligt in het NP Drents-Friese wold met volop fiets- en wandelroutes.
De camping zelf is groen en gevarieerd van opzet.'' - Ineke van Faassen

Sfeerimpressie camping