onze camping krijgt
op Zoover een
9
Boek nu

Komt u ook kamperen in Drenthe?

Wij heten u graag welkom op onze kindvriendelijke camping in Drenthe!

Op onze camping bieden wij de perfecte balans tussen rust en natuur en vele leuke activiteiten. De ruime indeling zorgt ervoor dat iedereen z'n eigen stukje privacy heeft. De vele hagen en bomen geven de camping een sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Dit maakt onze camping gelijk uitermate geschikt om te kamperen in Drenthe.

Kamperen in Drenthe is genieten!

Natuurlijk is Camping De Blauwe Lantaarn ook voorzien van een zwem- en peuterbad. In de zomerperiode wordt hier altijd lekker in gespetterd. Bij slechter weer gaan de kinderen op ontdekkingstocht in onze super gave binnenspeeltuin. Hier valt genoeg actie te beleven! Voor een potje voetbal of volleybal kunt u terecht op één van onze mooie sportvelden.

Kamperen Drenthe

Professioneel animatieteam

Tijdens het kamperen in Drenthe hoeven je kinderen nooit stil te zitten. Knutselen, bosspelen, (kinder)bingo, touwtrekken, playbackshows, het kan hier allemaal! De favoriet van de echte kleintjes is de trekker met boerenkar die alle kinderen iedere avond komt ophalen om ze mee te nemen in de mooiste verhalen. De oudere jeugd is veelal te vinden in de drukbezochte disco avonden. Daarnaast worden er ook regelmatig spooktochten en droppings georganiseerd! Ons enthousiaste animatieteam weet iedereen te vermaken.

Ontdek het mooie Drenthe

Natuurlijk is kamperen heerlijk. En ook op onze camping is heel veel leuks te beleven. Maar onze camping in Drenthe is gelegen in een hele leuke omgeving. In en rondom Diever is namelijk erg veel te beleven. Zo kunt u op ontdekkingstocht door de oertijd, in het OERmuseum. Dit museum verteld de hele oude geschiedenis van de streek. Daarnaast kunt u verschillende Hunebedden bezoeken. Dit zijn oude grafzerken, die bijna alleen in Drenthe voorkomen. 

Bezoek het leuke Appelscha

Als u op onze camping bij Appelscha verblijft is het een aanrader om hier de directe omgeving te ontdekken. In dit mooie Friese dorp is echt veel te doen. Houdt u bijvoorbeeld van een beetje avontuur? Klimbos Appelscha is dan een tof uitje of samen te bezoeken met je vakantiegezelschap! Dit hoogteparcours ligt in het Drents-Friese Wold. 

Willen jullie nóg meer zien van de mooie Noordelijke provincie? Dan beklim je de Bosbergtoren. Op maar liefst 33 meter hoogte zie je hier een wijds uitzicht met in de verte Leeuwarden, Groningen en Coevorden. Liever een hele dag erop uit? Voor een heerlijk dag vermaak in Appelscha is er een te gek pretpark; het verkeers & Attractiepark Duinen Zathe. Vanaf onze camping bij Appelscha ben je hier in no-time! Een gezellige dag staat hier centraal. Daarom is dit een perfect uitje tijdens een weekend weg of lange vakantie met het gezin.

 

Oernatuur in zijn puurste vorm

Naast het OERmuseum zijn er ook verschillende natuurgebieden die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken. De bekendste hiervan is Nationaal park Drents-Friese Wold. Dit is dé plek om een heerlijke wandeling te maken. Met zijn 6.000 hectare aan natuur kunt u hier gemakkelijk een hele dag de natuur in. Naast  Nationaal Park Drents-Friese Wold is ook het Fochteloërveen een prachtig stukje natuur. Het Fochteloërveen is een 2.500 hectare groot stuk ongerept natuur en tevens één van de laatste hoogveengebieden in Europa. U hebt hier grote kans om meerdere kraanvogels te spotten! Vanuit een unieke 18 meter hoge uitkijktoren in de vorm van een 7 kunt u genieten van het schitterende uitzicht over het gebied. Binnen 20 minuten staat u, vanaf camping De Blauwe Lantaarn, in het mooie hoogveengebied. 

Faciliteiten op de camping:

camping Drents Friese Wold, Kamperen Drenthe

Kamperen Drenthe: leuk voor iedereen!

Kamperen in Drenthe is leuk. Heel leuk! Want u kunt altijd iets leuks doen in deze veelzijdige provincie. Wie gaat kamperen in Drenthe kan bijvoorbeeld verschillende leuke steden bezoeken, lekker de natuur in, verschillende attracties bezoeken en natuurlijk de bekende Hunebedden bezoeken. Dit biedt voor jong en oud ontzettend veel mogelijkheden. Kom daarom lekker kamperen in het mooie Drenthe: u zult er geen spijt van krijgen. 

Bekijk alle kampeerplaatsen om te kamperen in Drenthe


"Geweldige camping, plezier voor jong en oud. Verse broodjes kun je iedere dag bestellen, nu ook via je telefoon. Mooi zwembad met glijbaan en kinderbad en een nieuw springkussen." - Familie ten Hove